Італійці активно інвестують у нерухомість

Італійці активно інвестують у нерухомість

За даними нещодавно оприлюдненого соціологічного дослідження, приуроченого до Всесвітнього дня заощаджень і проведеного кoмпанією Ipsos, 29% рeспондентів вважають покупку нерухомості в Італії ідeальним способом інвестування зайвого капіталу.

За інформацією Trade & Consulting sas, не лише італійці, але й  інoземці знову почали активно купувати нерухомість на Апеннінському півострові. У 2015 році кількість італійців, які переконані, що купівля будинку або квартири в Італії – найкраща інвестиція, сягнула  29%. При тім, що у 2014 році цей показник становив лише 24%.

Цікаво, що найбільше нерухомості ріелтори продають у центрі й на півдні Італії.

За інформацією Trade & Consulting sas, повернення до інвестицій у нерухомість у італійців супроводжується зростанням довіри до економіки країни, незважаючи на те, що більшість (80%) респондентів упевнені, що економічна криза в Італії триватиме ще, як мінімум, 5 років. Зростає також впевненість громадян у світлому майбутньому Італії: кожен третій італієць упевнений у позитивному розв'язанні фінансової кризи в країні.

Люди в усі часи, як кризові, так і в періоди розквіту, прагнули і прагнуть захистити свої заощадження. На думку багатьох, один із найпопулярніших способів зберегти гроші – інвестувати їх у нерухомість. За прогнозами міжнародних експертів, до 2020 року обсяг прямих інвестицій у світовий ринок нерухомості збільшиться до 1 трильйона доларів.

Зростає зацікавленість до нерухомості й в українців. Щоправда, мова про тих людей, які володіють значним капіталом. Як стверджують аналітики, заможні українці прагнуть зберегти заощадження й обирають задля своїх інвестицій нерухоме майно.

Так, фахівці аналітичного відділу ЖК «Park Stone» розповідають, що більше 50% угод із купівлі нерухомості у місті Києві та Київській області здійснені задля заощадження і правильного інвестування вільних коштів. Зважаючи на кризу в Україні, найбільш популярними останніми місяцями були угоди купівлі нерухомості економ-класу (це 78% загальної кількості угод, укладених компанією).

Як розповідає директор CDS Ярослава Чапко, найбільшим попитом серед українців у 2015 році  користуються квартири вартістю до 800 тисяч гривень, що складає близько двох третин всього обсягу угод у країні.

Не обділили увагою заможні українці й житло комфорт-класу. Відповідно до даних, оприлюднених аналітиками, попит на квартири в новобудовах столиці збільшився. Вибираючи житло комфорт-класу, покупці, як правило, орієнтувалися на його місцезнаходження, ціну й можливість розраховуватися за нерухомість частинами. Актуальним питанням, за спостереженнями фахівців, залишаються термін добудови нерухомості. Адже у багатьох забудовників або бракує коштів на завершення будівництва, або ж вони взагалі згортають свою діяльність, остерігаючись інфляції. Чимало недобудованих житлових об’єктів мають усі шанси так і не бути зданими в експлуатацію.

Старший консультант компанії CDS Вікторія Погасій підтверджує: «2015 рік - нелегкий для ринку житлової нерухомості. Нові проекти жадають більшого фінансування, тому що покупець сьогодні віддає перевагу проектам з високим ступенем готовності».