Італійський інститут культури в Києві розпочинає 20-е видання Тижня італійської мови у світі

Італійський інститут культури в Києві розпочинає 20-е видання Тижня італійської мови у світі

Італійський інститут культури в Києві у співпраці з Посольством Італії організував по всій території України Тиждень італійської мови у світі.
Подія, яка відбувається з 19 по 25 жовтня, спрямована на молодь та студентів з метою популяризації та зміцнення італійської мови в університетах країни. Викладання аналізу лінгвістики, переходу від дитячої літератури до створення коміксів з власною інтерпретацією та творчим використанням у школах – стануть головними героями цього 20-го видання.

Італійське видавництво коміксів Серджіо Бонеллі та київське Fireclaw спільно запустили італійський комікс українського автора та новий переклад книги "Пригоди Чіполліно", відомої дитячої книги Джанні Родарі, яка буде введена до шкіл країни.

Кілька університетських центрів розробили спеціальні програми під керівництвом Інституту. Університети Ка Фоскарі та Сієнський університет для іноземців проведуть діалог з Університетом Шевченка та Лінгвістичним у Києві; Каразіна в Харкові; державним університетом в Маріуполі; Мечникова в Одесі; університеті Івана Франка у Львові. Учні 130-ї школи Данте Аліг’єрі в Києві створили для цього випадку комікси, до яких їх надихнула італійська мова. Двомовна виставка з приводу коміксу італійського автора та відповідна українська версія буде в майбутньому розміщена в різних університетах.

"Це тиждень, який відрізняється від інших, тому що нинішній контекст, разом із стимулюючою темою цього року, змусили нас залучати все більшу кількість тем по всій країні. Очікується низка заходів - в режимі онлайн та офлайн - присвячених викладачам та студентам різних вікових груп, які вже широко використовують казки та комікси задля вивчення мови", - прокоментував посол Італії Давіде ла Чечілья.

Новий директор Італійського інституту Едуардо Крісафуллі також був вражений: "Я знав, що тут існує великий інтерес до Італії, по моєму приїзду я був приємно здивований ентузіазмом, загальною відкритістю, яку я зустрів, любов’ю, яку цей надзвичайний народ відчуває до всіх проявів культурного життя". Була проявлена зацікавленість від багатьох викладачів італійської мови та студентів університетів, що підтвердило інтерес до італійської мови та культури у жовто-блакитній країні.