Італійська компанія винайшла мішок «анти бомбу» для захисту літаків від терористів

Італійська компанія винайшла мішок «анти бомбу» для захисту літаків від терористів Виготовлений італійськими науковцями з інноваційного багатошарового матеріалу,  мішок «анти бомба» здатен захистити пасажирів, які перебувають у кабіні пасажирського авіалайнеру від наслідків вибуху у багажному відділенні. Окрім того, «fly-bag» може захистити і сам багажний відсік літака.
 
Захисний мішок «анти бомбу» італійські інженери з Генуї створили із багатошарових композитних інноваційних матеріалів. За словами винахідників, перед зльотом авіалайнера у повітря він повинен бути поміщений у багажний відділ літака. Запевняють, у випадку спрацювання  спрацьовування вибухового пристрою, пасажири лайнера не постраждають.
 
«Fly-bag» стійкий до впливу тепла і здатний протистояти вибуховій хвилі, не деформуючись. Окрім того, він має невелику вагу і повністю адаптований до потреб повітряного транспорту.
 
Інші секрети виготовлення нового мішка «анти бомби», який, на думку винахідників, може стати вагомим внеском науки у боротьбі з тероризмом у світі,  наразі тримаються у суворій таємниці. Однак, відомо що інноваційна система для захисту літаків від вибухів вже запатентована і сертифікована Комітетом з безпеки Європейської авіації (EASA).