Інтеграція України до ЄС

Інтеграція України до ЄС

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн заявив: «Україна стрімко наближається до Європейського Союзу і сподівається, що приєднання до спільних митних і платіжних зон ЄС стане наступним кроком у наша євроінтеграція. Я вдячний президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн за підтримку нашої країни».

На зустрічі обговорювали план відновлення, який передбачає надання безповоротних грантів для українського малого та середнього бізнесу та намір відбудовувати Україну за європейськими стандартами. Прем'єр-міністр запевнила її, що держава продовжує прагнути до реформ, а українські військові стрімко рухаються до стандартів НАТО.

«Ми впроваджуємо Зелену угоду, активно оцифруємо всі державні послуги і сподіваємося, що найближчим часом ЄС схвалить приєднання України до процедури спільного митного транзиту NCTS. Ми також очікуємо позитивного рішення щодо включення нашої країни в зону єдиних платежів SEPA, у зону безкоштовного роумінгу і, звісно, щодо надання статусу кандидата в ЄС», – підкреслив Шмигаль.

Президент фон дер Ляєн прибула до Києва в суботу, щоб зустрітися з Зеленським протягом наступних кількох днів і обговорити прогрес України на шляху до членства в ЄС, що є важливим кроком у допомозі перемогти Росію.

Турин, 13 червня 2022 року

Читайте також ЄС схвалив нові санкції проти Росії