ЄС вводить нові вимоги до обробки продукції аграрного сектору

ЄС вводить нові вимоги до обробки продукції аграрного сектору

Європейський Союз прийняв рішення знизити максимально допустимий рівень залишків хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу в сільськогосподарській та харчовій продукції – на це увагу аграріїв звернула Європейська Бізнес Асоціація. Прес-служба ЄБА повідомила, що нові норми будуть застосовуватися як до імпортованих продуктів, так і до продуктів, вироблених в ЄС і будуть діяти з жовтня 2020 року.

Сільськогосподарська продукція, під час виробництва та зберігання якої використовувались дані речовини, з залишками більше, ніж 0,01 мг/кг буде заборонена до ввезення. Такий показник може значно ускладнити ввезення продукції до ЄС, оскільки являється дуже низьким.

Відомо, що хлорпірифос, який має назви хлорпірифос-етил та хлорпірифос-метил – це ряд інсектицидів, які використовують у боротьбі з комахами-шкідниками та при обробці зернових культур, які зберігаються на зернових та порожніх складах. Сюди відносять наступну продукцію: зернові культури, зокрема ріпак, соняшник, соя, кукурудза, продукція тваринного походження, фрукти та овочі.