Зеленський поговорив зі спікером Конгресу США, який проти "безлімітного чека" для України

Зеленський поговорив зі спікером Конгресу США, який проти

Президент Володимир Зеленський у вівторок провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті.

Про це, як пише "Європейська правда", Зеленський повідомив у соцмережах.

За словами президента, він подякував Маккарті за двопартійну підтримку України з боку Конгресу США, а також розповів про перебіг бойових дій і нагальні оборонні потреби України в бронетехніці, далекобійній артилерії, протиповітряній обороні та авіації.

"Запевнив, що Україна готова звітувати про кожен долар американської допомоги", – підкреслюється в повідомленні.

Крім того, президент і спікер Палати представників США обговорили необхідність посилення санкційного тиску на Росію і зниження цінової стелі на російські нафту та газ.

Ще в березні спікер відхилив пропозицію відвідати Україну. В  інтерв’ю, яке вийшло на телеканалі СNN, Зеленський запросив Маккарті відвідати Україну, щоб на власні очі побачити, що там відбувається – так він прокоментував слова політика про "безлімітний чек" допомоги, який нібито виписується Києву.

У коментарі CNN Маккарті заявив, що не планує відвідувати Україну, і натомість розкритикував президента Джо Байдена за недостатньо швидкі дії з допомоги Києву.

"Дозвольте дуже чітко прояснити те, що я сказав: ніяких безлімітних чеків, гаразд? Отже, з цієї точки зору, мені не потрібно їхати в Україну, щоб зрозуміти, де є безлімітний чек, а де ні", – підкреслив спікер Палати представників.

Обраний у січні спікером Палати представників Кевін Маккарті стверджує, що виступає за продовження підтримки України у її повномасштабній війні з Росією, але не погоджується виписувати,  за його словами, "безлімітний чек"

Зеленський розраховує на підтримку України новим спікером Палати представників США

19/04/2023, Турин