Зеленський: нові санкції проти Росії готові.

Зеленський: нові санкції проти Росії готові.

Разом зі своїми міжнародними партнерами Україна працює над новими санкціями, щоб ще більше покарати Москву за вторгнення в країну та придушити спроби ухилитися від існуючих санкцій. Заходи, ухвалені в четвер, є останніми кроками в багатомісячній кампанії тиску на Росію через вторгнення в Україну, яке розпочалося в лютому.
«Мету цих санкцій буде важко досягти, оскільки в основному це стосується російської нафти». Про це заявив Президент України у своєму відеозверненні 2 червня.
"Європейський Союз, - додав Зеленський, - поступово рухається до реалізації шостого пакету санкцій. Світ остаточно відмовляється від російської нафти. А інші країни, які виробляють набагато кращу нафту, готуються замінити російські поставки. Тому , на цьому напрямку держава-агресор втрачає великі суми».
Ще одна важлива новина для України надходить зі Сполучених Штатів, де президент Джо Байден підтверджує відправку сучасних ракетних установок HIMARS, які зможуть сприяти обороні, а також подальшій військовій допомозі з інших держав.
«Ми також очікуємо хороших новин щодо поставок зброї від інших партнерів. Наприклад, сьогодні ми маємо новий пакет оборонної допомоги зі Швеції. Я дуже вдячний керівництву цієї держави. Ми працюємо над тим, щоб підняти постачання сучасних бойових систем на набагато вищий рівень». — каже Зєленський.
Далі Президент завершує виступ, зазначивши, що все більше посольств повністю відновлюють свою діяльність у Києві, підкресливши, наскільки це важливо як на практичному, так і на символічному рівні, як свідчення впевненості в перемозі України у війні.

Турін, 3 червня 2022

Читайте також ЄС схвалив нові санкції проти Росії