Збільшення експорту українських овочів

Збільшення експорту українських овочів

Не зважаючи на обставини карантину та обмеження у зв’язку з пандемією, українським аграріям вдалося збільшити експорт всіх позицій овочів у першому кварталі 2021 року. Продемонстровано наступні показники: експорт цибулі склав 11 тисяч тонн, вартість якої оцінено у 2,3 мільйони (+44%), приріст доходів від продажу огірків збільшився на 62%, томатів на 100%, капусти на 38%.

Якщо брати до уваги консервовані томати то наявне збільшення лише на 10%, що оцінюється у 18 мільйонів доларів та у порівнянні з попередніми роками показує невеликі дані. Що стосується поставок соків на міжнародний рівень, то тут прибутки знижені на 31% і оцінюється в 12 мільйонів доларів.


Україна є одним із найбільших експортерів продуктів харчування, де тенденції щороку зростають. Окрім того, ціни на українську продукцію є високими як і на світовому ринку так і вдома, що свідчить про високі смакові властивості. Не слід забувати про те, що фактор ціни залежить від сезонності, теплична продукція завжди дорожча, а ближче до літа ціна зменшується.