Захисні респіраторні маски для громад Запоріжжя та Дніпра

Захисні респіраторні маски для громад Запоріжжя та Дніпра

"Понад 4000 захисних респіраторних масок були передані громадам українським Червоним Хрестом за підтримки канадського Червоного Хреста. В даний час ця гуманітарна допомога в основному передається в Запоріжжя і Дніпро ", - йдеться в повідомленні URC в її соціальних мережах.

Український Червоний Хрест також повідомив, що респіраторні маски будуть поступово відправлятися в інші міста України, де жителям можуть знадобитися такі засоби захисту.

Цей тип респіратора забезпечує не менше 15 хвилин захисту органів дихання, очей і обличчя від хімічних, біологічних, радіологічних і ядерних загроз; тому в разі небезпеки вона здатна захистити громадян під час екстреної евакуації.

Крім масок - завдяки співпраці Українського Червоного Хреста і «TotalEnergies Marketing Ukraine» - сто контейнерів для зберігання води (кожна об'ємом 1000 літрів) були направлені в населені пункти, які утворилися за підсумками руйнування Каховського ГЕС.

Міжнародний збройний конфлікт між Росією та Україною зачіпає мільйони людей. Нещодавнє збільшення військових дій - а також руйнування греблі Нова Каховка - несуть подальші загрози, особливо громадам, які проживають по обидва боки фронту.

Страждання, завдані мирним жителям повенями, що послідували за руйнуванням греблі Нова Каховка, додають 15 місяців інтенсивних бомбардувань і військової ворожнечі.

 

Турин, 25 липня 2023 року

Читайте також: ВДЕ відновлює роботи Бенксі та C215 у Бородянці