Які сфери бізнесу приносять Україні найбільше податків

Які сфери бізнесу приносять Україні найбільше податків

За 2020 рік підприємці сплатили податків на суму 52 млрд гривень, де 37 млрд єдиним податком. Найбільше податків сплатили особи, які займаються торгівлею, інформаційною діяльністю (до цього сектору належать програмісти) а також діяльністю, яка відноситься до професійної, наукової та технічної. Третю частину з усіх податків на суму 11,6 млрд гривень сплатили підприємці, які залучені до оптової та роздрібної торгівлі. Кількість осіб, що залучені до даного сектору діяльності наразі в Україні найбільша – 825102. Таким чином за підбиттям підсумків в середньому кожен ФОП сплатив 14000 гривень на рік.
На другому місці знаходяться представники з області інформації та телекомунікацій, які сплатили до бюджету 7,8 млрд гривень, що складає 21% від загальної суми, що в середньому прирівнюється до 28,3 тисяч на одного підприємця на рік. Сюди відносять IT-спеціалістів, видавців, творців кіно та телевізійних програм, ведучих на радіо та телебаченні.
Але якщо підбивати підсумки по відношенню на скільки більше до державної казни приніс кожен підприємець, то сюди увійшли ті, які займаються постачанням електроенергії, пару, газу, будівельники та фермери. Перша група в розподілі на кожного підприємця в середньому сплатила 46,7 тисяч гривень на рік. В Україні в даному напрямі займаються 211 підприємств, з загальною сумою податків 9,8 млн гривень.Ті, які займаються будівництвом у загальній сумі сплатили 1,3 млрд гривень. Усього представників даного напрямку 30880 з середньою сумою податку від одного у 42 тисячі гривень.
Фермери в загальній кількості заплатили 1,3 млрд гривень у кількості 29,9 тисяч ФОПів із сумою в середньому у 37,6 тисяч гривень.
Наразі приватних підприємців зареєстровано 1967959, що в порівнянні з минулим роком не суттєво змінилось.