Які помилки агронома спричинюють стрес рослин

Які помилки агронома спричинюють стрес рослин

Сайти новин та блоги у сфері агро часто діляться думками агрономів. Останніми цікавими новинами стали роздуми про стрес у рослин, який просто так не виникає, а обумовлений певними причинами. Наявні варіанти такі: або агроном зробив неправильні дії або щось не врахував у технології, як варіант додав занадто велику кількість гербіцидів.

Головним в роботі агронома це знати фактори, які спричиняють стрес у рослин і зробити свою роботу в такому форматі, щоб до цього не допустити. Слід звернути увагу на погодні умови, але врахувати те, що протягом багатьох років посуха і спека вже не являються для агронома чимось непередбачуваним. Ці ризики можливо нівелювати у випадку обрання посухостійких сортів або гібридів.

Необхідно брати до уваги, що в умовах спеки погіршується здатність до засвоєння певних хімічних елементів мінеральних добрив, тому рослини, які знаходяться в стані стресу не треба ще більше пригнічувати додатковими внесеннями. У ситуації коли агроном врахував кількість попередньо внесених добрив у минулому сезоні, то він вже став переможцем і дав рослині саме оптимальну необхідну кількість добрив без перенасичення. Найкращим у цьому випадку це дочекатися дощу, який допомагає виходу рослин зі стресу.