Як світові ресторани виживають у карантин

Як світові ресторани виживають у карантин

Всі заклади харчування від кав’ярень до ресторанів опинилися в одному човні, оскільки як найменший провінційний заклад так і великий світовий робили спробу втриматися на плаву в цей складний період.

Одним кроком щодо вирішення проблеми стала доставка, не зважаючи на те, що багато рестораторів спочатку схилялися до думки, що заклад це атмосфера і залучення take away призводить до зникнення магії. Наразі доставка за допомогою кур’єра або самовивіз стали її щоденним шляхом вирішення.


Іншим напрямком, до якого звернулися ресторатори став креативний підхід, наприклад під’їхати під заклад, де офіціанти будуть приймати замовлення або взяти на прокат кемпер, ресторани на вулиці або природі, де заклад міг працювати лише для однієї людини, перехід до dark kitchen, де працює лише кухня. Також увійшов до щоденного вжитку сервіс MenuMenu, коли можна зробити замовлення онлайн та не стояти в черзі. У Києві послуга MenuMenu ще тільки набирає обертів.


Акцент у цей час також був зроблений на комунікацію з аудиторією у вигляді публікування статей, видавництва кулінарних книг, продажів сувенірної продукції з власною емблемою що після повного виходу з карантину допоможе повернути клієнтів з якими ви підтримували зв’язок до власного закладу.