В’їзд на територію / виїзд з території України

В’їзд на територію / виїзд з території України

У зв’язку з збереженням надзвичайної ситуації у всьому світі, обмеження на поїздки до Італії та з Італії продовжуються.

В'їзд в Італію З 16 грудня 2021 року по 31 січня 2022 року можливий в’їзд в Італію з України, що входить до списку країн E, для людей, які мають підтверджені та стабільні стосунки з громадянами Італії / ЄС / Шенгену або з особами, які проживають на законних підставах в Італії (довгострокові резиденти), які повинні дістатися до місця проживання / будинку/ місця проживання партнера.
При в'їзді/поверненні в Італію обов'язково:
1) заповнити онлайн форму санітарного контролю Passenger Locator Form та пред’явити його перевізнику в електронному чи паперовому вигляді; 2) пред’явити перевізнику довідку (сертифікат) про негативний результат молекулярного тестування (ПЛР-тест), зробленого не раніше ніж за 72 години до перетину кордону з Італійською Республікою, або тестування на антиген Covid-19, зробленого не раніше ніж за 24 години до перетину кордону з Італійською Республікою; 3) пройти самоізоляцію (активуючи процедури нагляду за здоров’ям у відповідних територіальних санітарних установах) строком 10 днів за адресою, вказаною в dPLF. Дістатись адреси необхідно приватним транспортним засобом;

4) по завершенню десяти (10) днів самоізоляції необхідно обов’язково пройти повторне тестування (ПЛР або антиген), проведеного шляхом взяття мазку. Дозволяється транзит в аеропорті за умови перебування подорожуючих в спеціально відведених для цього зонах. Від усіх вищезазначених вимог (окрім заповнення форми санітарного контролю Passenger Locator Form) звільнені подорожуючі, які прибули в Італію з доведеною робочою метою на період, що не перевищує 120 годин, але за умови відсутності симптомів, пов’язаних з Covid-19. Від вимог ізоляції та повторного тестування звільнені всі співробітники дипломатичних установ та правоохоронних органів. в'їзд в Україну

Усі іноземні громадяни, які бажають в’їхати на територію України, повинні пред’явити документ, що підтверджує, що проведено повний курс вакцинації проти COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до списку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях (Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson's Janssen, AstraZeneca / Covishield (Індія), AstraZeneca / SKBio (Південна Корея), Moderna, Sinopharm, CoronaVac (Sinovac)). В якості альтернативи вакцинації країна вимагає здати молекулярний або антигенний мазок, проведений протягом попередніх 72 годин. Крім того, з 5 серпня 2021 року для всіх тих, хто не вакцинований, необхідно завантажувати програму VDoma та проводити тестування кожні 72 години.

Обов’язковою умовою для всіх іноземних громадян залишається наявність полісу медичного страхування з явним покриттям COVID-19, дійсним на весь час перебування.

Для отримання додаткової інформації відвідайте веб-сайт Safe Travel.