Всесвітньо відоме видання The Economist називає Італію "країною року" під керівництвом Драгі

Всесвітньо відоме видання The Economist називає Італію

На думку відомого на міжнародному рівні видання The Economist Італія іменується країною року, де робиться акцент на тому, що вона змінилася з Драгі - компетентним і шанованим інтернаціонально прем'єр-міністром, проривом стало те, що не можна заперечувати прогрес, країна стала кращою, ніж рік тому.

Існує більшість, яка приховала розбіжності в думках задля підтримки програми глобальних реформ, в додаток йшов огляд фондів відновлення та економіки, де процеси відбуваються краще, ніж у французькій та німецькій сторонах, - повідомляє журнал, але додає попередження про те, що хвилю покращення не рекомендується втрачати в обмін на "більш церемоніальне кадрове призначення", поступившись місцем "менш компетентному професійно" прем'єр-міністру.
Видання The Economist висловило та опублікувало вітання італійською мовою, нагадуючи, що визнання було призначене не для найбільшої, найбагатшої або найщасливішої країни, а для тієї, яка, після підбиття підсумків на їх думку, покращилася найбільше". Це пов'язано не з перемогами у футбольній сфері або результатами Євробачення, а з "політикою" країни, повторює британський журнал, також додаючи інформацію про результати кампанії вакцинації проти Covid, з одним серед найвищих в Європі показників.
The Economist повідомляє, що серед наявних публікацій часто була присутня критика країни за вибір лідерів, де результатом були іронічні висловлення та навіть пісні та згадує меседжі про те, що італійці через слабкі уряди були біднішими в 2019 році. "Але в цьому році Італія змінилася", - прокоментував британський журнал, підкресливши у цьому роль прем'єр-міністра Драгі.