ВДЕ відновлює роботи Бенксі та C215 у Бородянці

ВДЕ відновлює роботи Бенксі та C215 у Бородянці

Команда REA - Restauro e Arte, компанії, яка працює у сфері утримання, збереження та реставрації мистецької та архітектурної спадщини, вирушила в Україну з метою порятунку деяких творів вуличного мистецтва в муніципалітеті Бородянка.

Завдання йде безпосередньо від територіальної громади Бородянки, зокрема від відділу культури міста. Зустрітися з представниками муніципалітету вдалося завдяки участі компанії у відновленні бізнес-місії Україна - Варшава, організованої Торговою палатою Італії для України та FederCamere у лютому 2023 року. Зустріч відбулася під час Міжнародного форуму Rebuild Ukraine, організованого українською виставковою організацією Premier Expo, у Варшаві.

За підтримки Торгової палати Італії для України, генеральний директор REA Алессандро Чіні та українська адміністрація підписали меморандум про співпрацю спеціально для підтримки порятунку робіт вуличного мистецтва в муніципалітеті.

Після двох днів подорожі Алессандро Чіні і реставратори Паола Чакча і Марія Колонна почали в четвер 20 липня перше видалення робіт з небезпечних будівель передмість міста, які доведеться знести, щоб якнайшвидше відновити нове житло для переміщених осіб. Бенксі - перша робота, на якій зосередилася команда експертів, для роботи пізніше над іншими неймовірними творами художника, виконаними під час конфлікту, і роботами французького художника C215.

Торгова палата Італії для України в даний час шукає фінансування для покриття витрат на відновлення проекту, який в даний час повністю несе REA - Реставрація і мистецтво, реставратори і реставратори яких вирішили почати працювати на громадських засадах, оскільки не завершення робіт до літа передбачає безпечну втрату робіт, особливо через необхідні знесення будівель.

Роботи були зняті з небезпечних будівель і будуть відновлені і перенесені в міський музей, будівлю, яка також очікує реставрації. Виручені кошти музею профінансують реконструкцію міста та області та допоможуть у мирний момент залучити туризм у регіоні та підтримати відновлення всього туристично-культурного сектору району.

Ті, хто зацікавлений у фінансуванні всього проекту відновлення або його частини, повинні звернутися до CCIPU за адресою relazioniesterne.it@ccipu.org або зателефонувати за номером 011 19471880.

 

Турин, 25 липня 2023 року

читайте також «Укрцемент» закликає визнати свою продукцію відповідно до Регламенту ЄС