В Україні відкриють парламентський офіс, який адаптуватиме законодавство до права ЄС

В Україні відкриють парламентський офіс, який адаптуватиме законодавство до права ЄС

Голова Верховної ради Руслан Стефанчук у середу підписав розпорядження про створення парламентського офісу з підтримки адаптації законодавства України до положень права ЄС.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він написав у Facebook.

За словами Стефанчука, розпорядження "унормовує діяльність офісу у стінах Верховної ради України". Його фінансуватимуть за рахунок міжнародної технічної допомоги.

"Основні завдання офісу – це експертна, аналітична, інформаційна та документальна підтримка комітетів українського парламенту під час опрацювання євроінтеграційних законопроектів", – пояснив він.

Про створення офісу з адаптації законодавства України до права ЄС стало відомо під час першого в історії спільного засідання Верховної рада та Європейського парламенту, яке відбулось у середу, 12 квітня

"Тепер кожен комітет українського парламенту стає, по суті, євроінтеграційним. Кожна законодавча ініціатива буде розглядатися через призму її відповідності тим чи іншим європейським нормам. І це має стати новою архітектурою українського парламентаризму", – сказав Стефанчук

За підсумками цього засідання Руслан Стефанчук анонсував регулярні зустрічі, спільні заходи, робочі контакти між парламентарями та постійну взаємодію між секретаріатами обох органів.

Турин, 12/04/2023