В Україні: три нові індустріальні парки

В Україні: три нові індустріальні парки

До реєстру індустріальних парків України внесено три парки, два у Хмельницькій області та один у Львівській області, повідомили у Мінекономіки, відповідні рішення Рада ухвалила на засіданні 22 грудня.

Заступник Міністра економіки Володимир Кузьо зазначив: «Розвиток індустріальних парків є дуже важливим напрямком у контексті відновлення та подальшого зростання української економіки, адже парки – це залучення інвестицій, нові робочі місця та податки для бюджетів усіх рівнів. Напевно, одним із найважливіших параметрів є зростання доданої вартості, уряд працює над розвитком процесів з високою доданою вартістю».

Польські, німецькі, іспанські, американські та турецькі інвестори підтримали ці рішення, підтвердивши готовність інвестувати в бізнеси парків за результатами перших переговорів.
До реєстру внесено парк «Красилів Технопорт», ініціатором якого є Красилівський машинобудівний завод, який, згідно з проектом, займатиметься металообробкою та виробництвом металевих виробів.

Другий індустріальний парк Поділля-Городок Carbon Neutral Eco-Agro Hub буде спеціалізуватися на переробці агропродовольчої продукції, включаючи виробництво тваринної олії та жирів, борошно-круп’яної продукції, інших готових продуктів харчування та кормів, а також більшої частини електроенергії, необхідної для роботи підприємства компаній.

Третій індустріальний парк «Ядро» у Дрогобичі Львівської області також надаватиме пріоритет виробництву глиняних, порцелянових і керамічних будівельних матеріалів, цементних, вапняних і гіпсових сумішей і виробів з них, обробці та переробленню тощо.

Турин, 9 січня 2023 р