В Італії презентували виставку фальсифікованих італійських продуктів

В Італії презентували виставку фальсифікованих італійських продуктів

Боротьбу з агропромисловим піратством, на тлі світової популярності італійських продуктів, Італія веде вже давно. І не даремно, бо за результатами досліджень експертів: італійські  продукти харчування й вино – лідери підробок у світі.

Аби не бути голослівними, під час Міжнародного форуму сільського господарства і продовольства, який нещодавно проходив у Черноббіо, італійські поліцейські виставили на огляд і осуд відвідувачів їстівну експозицію, яка складалася винятково з фальсифікованих італійських продуктів. Що, до речі, аж ніяк не впливало на їх ціну. Адже, реалізуючи їх з-під прилавка, продавці, як правило, видавали підробку за традиційні італійські товари високої якості. Була тут і салямі «Мілано», виготовлена з сумнівної сировини десь у швейцарських підвалах, і прошуто, яке італійською шинкою навіть й не пахло, й італійський сир, білоруського виробництва … Останній, до речі, призначався для постачання на російський ринок під маркою «Made in Italy».

Експозиція італійських продуктів-підробок стала першою виставкою їстівних італійських фальшивок, яку презентували у країні. І, хоча італійська влада докладає максимум зусиль, аби вона залишилася єдиною, проте фальсифіковані продукти харчування, виготовлені «під Італію» нині проблема всього світу.

Торгово-промислова палата Італії в Україні, заручившись підтримкою Міністерства економічного розвитку й Камеральної системи Італії, боротьбу з підробками й контрабандою італійських товарів розпочала ще кілька років тому. Зокрема у червні 2013 року – презентувала в Україні унікальний проект FOODITALIA. Завдяки його реалізації, українські підприємці отримали можливість отримувати справжні італійські продукти, а також різноманітні напої, які вже і розмитнені, і перевірені, і сертифіковані. І робити це безпосередньо в Україні з платформи, яку створила Торгово-Промислова палата Італії, повністю виключаючи роботу брокерів-посередників.