Уряд передбачив удосконалення державної програми підтримки аграріїв з метою здешевлення кредитів

Уряд передбачив удосконалення державної програми підтримки аграріїв з метою здешевлення кредитів

У 2021 році Уряд запланував виділення суми у 1,2 млрд гривень на державну програму підтримки аграріїв, де заплановано здешевлення кредитів – про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Роман Лещенко, який займає пост міністра АПК. Також була опублікована така інформація, що постанову ухвалили на засіданні Кабміну зі спрощеною процедурою порядку відбору претендентів. Даною можливістю зможуть скористатися всі, хто залучив кредит за цільовим призначенням та подав заявку з метою отримання часткової компенсації відсотків за кредитами.

Крім цього розширено напрямки використання кредитних коштів: компенсація на короткострокові, середньострокові та довгострокові кредити, спрямовані на різноманітні потреби (придбання засобів виробництва, землі, витрати на будівництво, реконструкцію об’єктів, переробку сільськогосподарської продукції).
Кінцевий термін подачі заявок уповноваженими банками – щороку до 1 листопада. Нагадаємо, що програмою кредитування 5-7-9 в більшості користуються виробники товарів сільськогосподарського сектору.