Україна і Південна Корея: разом у енергетиці

Україна і Південна Корея: разом у енергетиці

Українська компанія «Укренерго» та південнокорейська Hyundai Engineering & Construction співпрацюватимуть у розробці системи передачі електроенергії.

Підписано меморандум про взаєморозуміння між головою ради директорів «Укренерго» Володимиром Кудрицьким та регіональним директором з питань Європи та Північної Африки Hyundai Engineering & Construction (E&C), Hyung-Hwan Park у присутності міністра енергетики України Германа Галущенко
Угода передбачає спільне вивчення майбутніх напрямків співпраці та потенційних можливостей участі Hyundai E&C у проектах Укренерго.

Нижче наведено коментар Володимира Кудрицького: «Світові компанії шукають інвестиційні можливості в Україні, і українська енергетика має стати ключовим сектором для успішного інвестування в наш розвиток, а отже, і в розвиток європейської енергетичної безпеки».

Укренерго готове допомогти Hyundai E&C та іншим компаніям в ефективному пошуку привабливості енергетичних проектів, наприклад, шведській компанії Ingrid Capacity, з якою українська компанія домовилася про співпрацю у сфері систем зберігання енергії.

Турин, 24 листопада 2023 р