Україна створюватиме ”дистанційні” посольства

Україна створюватиме ”дистанційні” посольства

Міністерство закордонних справ запропонувало нововведення формату посольств України з резиденцією в Києві та дипломатичних представництв у форматі ”1+2” (посол і два дипломати) – про що повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, розкриваючи деталі указу Президента №99/2021 про закордонні дипломатичні установи. Посольству буде надана можливість фізично знаходитись в Україні та виконувати свої функції, забезпечуючи присутність нашої країни в іноземній державі дистанційно.
Було додано, що такий формат роботи вже давно функціонує у багатьох іноземних країнах, зокрема на теренах Європейського Союзу.


Окрім цього міністр розповів про формат ”1+2” (посол і два дипломати), що робить представництво компактним і мобільним зі змогою швидко реагувати та виконувати поставлені завдання і порівняв подібність даної служби з військовою, розпочинаючи впровадження з регіонів, де наша країна ще не була представлена та зазначив про значну економію платників податків.


Більша присутність українських представництв за кордоном надає більше можливостей для держави, бізнесу та громадян, оскільки вони мають на меті такі завдання: зміцнювати безпеку України, сприяти торгівлі, допомагати українцям, нарощувати силу України, розширювати свободу подорожей.