Україна присутня на міжнародному кліматичному саміті

Україна присутня на міжнародному кліматичному саміті

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у міжнародному кліматичному саміті, який відбувся онлайн 12 грудня. У саміті взяли участь понад сімдесят глав держав та урядів, які зареєстрували короткі заклики, щоб окреслити зобов'язання своїх держав за Паризькою кліматичною угодою.


У своєму відеозаписі Зеленський зазначив, що цього року на Україну особливо вплинули зміни клімату: тривала посуха знищила посіви в ряді регіонів; на сході відбулися масштабні лісові пожежі, а на заході - руйнівні повені. "Кожен житель планети вже відчуває подих глобального потепління і зазнає збитків через пасивне ставлення до кліматичної політики", - підкреслив президент.


"Довгостроковою метою України є досягнення вуглецевого нейтралітету. Ми докладемо всіх зусиль, щоб мінімізувати час, необхідний для досягнення цієї мети", - сказав Володимир Зеленський. Крім того, Україна працює над удосконаленням механізмів державної фінансової підтримки кліматичної політики та постійно узгоджує свою політику з Європейським зеленим курсом.