Україна отримає ще 350 мільйонів від Світового банку: на що підуть кошти

Україна отримає ще 350 мільйонів від Світового банку: на що підуть кошти

Кабінет Міністрів залучить ще один грант для відновлення української системи охорони здоров’я - на понад 350 мільйонів гривень від Світового банку.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Ці кошти допоможуть нам у відбудові зруйнованих лікарень та закупівлі нового обладнання. Важливим елементом є підвищення ефективності надання медичних послуг на деокупованих територіях, зокрема оснащення лікарень альтернативними джерелами живлення", - зазначив глава уряду.

Шмигаль додав, кошти будуть залучені в межах проекту "Heal Ukraine", який Україна реалізовує разом із групою Світового банку.

Цілями розвитку проекту «Зміцнення здоров'я та порятунок життя» (HEAL) в Україні є:  відновлення та покращення доступу до основної медичної допомоги, задоволення нових та нагальних потреб у медичних послугах та забезпечення фінансового захисту в надзвичайних ситуаціях.

Проект складається з чотирьох компонентів.

Перший компонент, спрямований на задоволення нових та нагальних потреб у галузі психічного здоров'я та реабілітації, підтримує уряд у задоволенні підвищеного попиту на послуги з психічного здоров'я та реабілітації через війну, що триває.

Другий компонент, подальше вдосконалення та зміцнення первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД), підтримує покращення доступу та використання послуг ПМСД, порушених війною.

Третій компонент, відновлення та модернізація госпітальної допомоги відповідно до напрямку реформи, сприятиме відновленню та посиленню надання послуг у лікарнях, які стикаються з обмеженнями пропускної спроможності через пошкодження від війни (наприклад, лікарні, які були пошкоджені внаслідок атак) або через підвищений попит на їхні послуги (наприклад, лікарні в районах з високою концентрацією внутрішньо переміщених осіб).

Четвертий компонент, що підтримує розбудову потенціалу, цифровізацію та інновації, сприятиме сталості ключових закладів охорони здоров'я та зміцненню поточних проектів цифровізації.

10/05/2023 Турин