Україна не може півроку не працювати, економіку потрібно запускати - Шмигаль

Україна не може півроку не працювати, економіку потрібно запускати - Шмигаль

Прем'єр Денис Шмигаль впевнений, що вже через кілька днів уряд зможе повідомити народу, як і що він буде робити далі з карантином

Уряд розуміє, що у людей немає можливості довго "просто сидіти вдома", і тому карантин через коронавируса, можливо, буде значно ослаблений менш ніж через два-три місяці після його введення: потрібно запускати економіку країни. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV заявив прем'єр Денис Шмигаль. "Ми дуже добре розуміємо, що у багатьох людей, у більшості населення України немає фінансової подушки. Люди повинні заробляти гроші, економіку потрібно запускати. Україна також не та багата країна, яка може дозволити собі півроку не працювати, а просто сидіти вдома і дивитися телевізор ", - сказав він.

Прем'єр запевнив, що влада фінансово підтримуватиме громадян, які залишилися без заробітку: "Дійсно, через карантин ми багато малого і середнього бізнесу змушені були зупинити, але ми підтримаємо цих людей якраз з цього фонду боротьби з коронавірусів; це передбачається". За словами глави Кабміну, після великодніх свят уряд буде вирішувати, який сценарій вводити далі: або "китайський" (короткочасні, але дуже жорсткі обмеження), або "більш м'який, але з дуже жорстким виконанням санітарно-гігієнічних вимог" (масочний режим, певне соціальне дистанціювання, і т.д.).