Україна: меморандум про співробітництво у сфері сільського господарства з США

Україна: меморандум про співробітництво у сфері сільського господарства з США

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та міністр сільського господарства США Томас Джеймс Вілсек підписали меморандум про взаєморозуміння щодо сільськогосподарської співпраці.
Зацікавлені сторони мають намір посилити співпрацю в сільськогосподарському та харчовому секторах і таким чином побудувати міцне стратегічне партнерство для вирішення проблем, пов’язаних з продовольчою безпекою.
Для досягнення цих цілей обидва партнери домовилися співпрацювати та обмінюватися інформацією у сфері садівництва та тваринництва, включаючи сільськогосподарську статистику, обмін даними про кліматичні умови для підвищення продуктивності, а також інформацією про потреби в безпечності харчових продуктів, надавати підтримку в умовах обмежених ресурсів і зривів ланцюга поставок.
Меморандум про взаєморозуміння також стосується поновлення програми Міністерства сільського господарства США Cochran Fellowship в Україні.
Сольський подякував американському міністру сільського господарства за підтримку України після російської агресії: угода сприятиме покращенню комунікації у сфері торгівлі між двома країнами.
Турин, 15 червня 2022 року
Читайте також Нові маршрути експорту зерна