У Савильяно відкриють найбільший у світі музей ароматів і парфумів

У Савильяно відкриють найбільший у світі музей ароматів і парфумів

«Múses» - таку назву має перший у світі музей ароматів і парфумерних есенцій, який невдовзі з’явиться у Савильяно (Турин). Музей, який дасть можливість усім відвідувачам і поціновувачам ароматів вишуканих парфумів пізнати тонкощі стародавнього мистецтво виготовлення одеколону і, навіть, відправитися у віртуальний шлях від Венеції до Візантії дорогою спецій і прянощів.

«Múses» офіційно відкриють у Савільяно наприкінці вересня.  Організатори називають його унікальним музеєм, де можна вирушити у казкову  подорож історією, не користуючись машиною часу. Екскурсоводи музею ароматів розкажуть історію створення парфумів від стародавнього мистецтва виробництва одеколону до сучасних способів сенсорного аналізу.

Музей ароматів і парфумів розмістився одразу на двох поверхах палацу Таффіні Аччельо (будівлі сімнадцятого століття періоду панування Савойської династії в Савільяно). Окрім чималої експозицій, музей вміщує в себе 18 багатофункціональних дослідних станцій, які використовуються для сенсорного аналізу і дозволяють простежити механізм створення парфумів. У музеї також є зала відео інсталяцій, зала інструментів, що розкриває таємниці парфумерів, які творили неймовірні аромати протягом століть. Окрема зала присвячена лікарським і ароматичним травам.

У найближчі місяці музей планує розпочати організацію семінарів, що розповідають про методи отримання ефірних масел, розрахованих не тільки на відвідувачів, але і на практикуючих парфумерів. З жовтня будуть організовані також програми навчання з розпізнавання сутності парфумів і мазей, а також курси, присвячені спеціям і харчовим добавкам.

Організатори першого у світі музею ароматів і парфумів у Савильяно запевняють, що відвідавши «Múses», ви не лише дізнаєтеся який ваш власний аромат, навчитеся обирати парфуми, що підкреслюють вашу індивідуальність і "притягують" хороших людей,  але й зможете за лічені секунди визначати прянощі, які найкраще смакуватимуть із тією чи іншою стравою, і  цілком можливо невдовзі самі станете парфумерами.