У Флоренції вирішили боротися зі стресом, занурюючись у невагомість

У Флоренції вирішили боротися зі стресом, занурюючись у невагомість В одному з флорентійських центрів сенсорної депривації встановили інноваційний лікувальний резервуар, що використовується для лікування стресу за допомогою невагомості. Пристрій розроблений авіаційним інженером Паоло Петраккі.
 
Центр сенсорної депривації або ж, по-простому, інноваційний лікувальний заклад у Флоренції – це місце, де зі стресом, порушеннями сну і високим артеріальним тиском борються, занурюючи пацієнтів у стан невагомості.
 
Для клієнтів центру розроблені чотири басейни у ​​формі величезних мушель. Занурюючись в басейн особливої ​​конструкції, пацієнт, у цілковитій темряві й тиші, потрапляє у стан невагомості. Стан неймовірної релаксації триває протягом години,  дозволяючи втомленому мозку «перезавантажитися» й відновити основні процеси ендокринної та імунної систем. Після прийняття антигравітаційної ванни, пацієнта відводять до залу відпочинку, аби він зміг відновитися  після сеансу невагомості й поступово повернутися до нормальної фізіологічної активності.
 
В Італії перший центр лікування невагомістю був відкритий в Мілані в 2014 році. Проте резервуари сенсорної депривації, що застосовуються у Флоренції, як стверджує їхній творець Паоло Петраккі, мають досконалішу конструкцію і дозволяють досягати кращих результатів.