Цифровий меморандум між Україною та Австрією

Цифровий меморандум між Україною та Австрією

Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство фінансів Австрії підписали меморандум про співпрацю у цифровій сфері.

«У цей надзвичайно важкий для України момент ми виражаємо вдячність Австрії за підтримку. Підписаний меморандум дозволить посилити співпрацю та обмін досвідом у розбудові цифрової держави.
Австрія розвиває єдине вікно для державних послуг - Digitales Amt. Як і Україна Австрія, запровадила цифрові водійські права, і ми вже можемо поділитися своїми досягненнями в цій сфері», – зазначив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Під час підписання документа обидві сторони обговорили двосторонню співпрацю у сфері цифрової трансформації та високошвидкісного доступу до Інтернету, електронного урядування, цифрових стартапів, а також потреб телекомунікаційної сфери.

Австрія повідомила про готовність найближчим часом допомогти українським серверам та цифровій інфраструктурі, що також включає партію генераторів. Вони також продовжуватимуть роботу в напрямку постачання в Україну станцій супутникового зв’язку Starlink.