Торгово-промислова палата Італії для України буде присутня на МІЖНАРОДНОМУ ПРОМИСЛОВОМУ ФОРУМІ 2020 у Києві.

Торгово-промислова палата Італії для України буде присутня на МІЖНАРОДНОМУ ПРОМИСЛОВОМУ ФОРУМІ 2020 у Києві.

Торгово-промислова Палата готує ґрунт для вступу італійських сільськогосподарських компаній, на український ринок. Вона виділила гранти компаніям, які мають намір інтернаціоналізуватись.  Мало того: під час найважливішої виставки в секторі, Міжнародного промислового форуму 2020 року в Києві, який відбудеться з 24 по 27 листопада в столиці України, приєднаються компанії, які будуть підтримані. Підтримка організації компаніям буде повною: організація b2b на вистаці та довільні зустрічі; підготовка комунікаційних матеріалів та управління подальшими діями.

Але чому це важливо в міжнародній співпраці? Компанія високого рівня, яка впроваджує інновації, яка використовує нові та підходящі технології для виробництва, і вирішує відкрити власну філію в Україні, без сумніву, це може викликати низку позитивних ланцюгових реакцій для компаній, які вже є на українській землі, але, можливо, все ще відстають у технологіях. Ринок металу в Україні, завдяки величезним перевіреним запасам залізної руди, має потужний потенціал і історично відігравав ключову роль у вітчизняній економіці та за її межами. Останніми роками чорна металургія внесла в ВВП близько 20-25% та згенерувала близько 30% -35% українського експорту.

Виходячи з експортної статистики 2011 року, Україна є п'ятою за величиною країною-експортером залізорудної сировини та шостою країною-експортером сталі в світі, експортуючи 34 мільйони тонн залізної руди та 26 мільйонів тонн сталі відповідно. Незважаючи на усміхнення рейтингу, металургійний сектор України повинен вкласти близько 15-20 мільярдів доларів протягом десятиліття, щоб заповнити існуючий технологічний пробіл.

Без інтенсивної модернізації сильно знецінених виробничих структур, мінімізації негативного впливу на навколишнє середовище та довгоочікуваних технологічних змін, з точки зору засобів масової інформації, українські виробники металургійних та гірничих робіт можуть втратити лідерство через неможливість подальшого оскарження переваги технологія інших глобальних гравців.

Щодо останнього пункту, продуктивність італійського ринку визначається здатністю до інновацій шляхом досліджень та вивчення нових видів високоякісної сталі. Галузі виробництва розширюються, особливо стосовно мінералів з високим вмістом заліза, які переробляються для отримання чавуну та сталі. У 2016 році імпорт Італії зменшився на 0,1% порівняно з попередніми 12 місяцями, а експорт збільшився на 8,7% (і на 13,4%, якщо врахувати лише Європейський Союз). Щодо даних про виробництво в лютому 2017 року, то на 1,2% було зафіксовано порівняно з тим же місяцем 2016 року.