Світові ринки оговтуються після обвалу, призведеного коронавірусом

Світові ринки оговтуються після обвалу, призведеного коронавірусом

Агенство Ройтерс повідомляє: американський ринок відновлюється після різкого розпродажу минулого тижня, що був спричинений побоюванням спалаху коронавірусу.

Голова Банку Японії Харухіко Курода повідомив в понеділок, що Центральний банк прийме відповідні заходи для стабілізації ринків після потрясіння коронавірусом, що посилило очікування скоординованих глобальних заходів фінансово-кредитної політики.

Джек Абелін, директор з інвестицій однієї з компаній-лідерів Чикаго висловився з цього приводу таким чином: “Ми можемо відмахнутися від економічного спаду, але це може призвести до більш серйозих проблем, у випадках незмоги компаній виплачувати борги. Центральні банки об’єднуються, щоб знайти спосіб відгородити кредитні ринки від економічної невизначеності ”.

Уряд Італії прокоментував, що вдасться до економічного маневру під назвою “Анті Коронавірус”, який міститиме три стратегії поведінки для полегшення ситуації.

Як повідомляє РБК-Україна, останній тиждень лютого став найгіршим після світової фінансової кризи 2008 року. Біржова паніка у зв’язку з коронавірусом призвела до втрати 5 трлн доларів.