Roma Startup Week, столиця Італії приймає інновації і дивиться в майбутнє

Roma Startup Week, столиця Італії приймає інновації і дивиться в майбутнє

12 квітня 2019 року, завершився третій випуск римського тижня присвяченого розвитку стартапів «Roma Startup Week».

П'ятдесят заходів за п'ять днів , серед яких конференції, майстер-класи, громадські заходи, з участю десятків менеджерів, інвесторів, успішних стартаперів та новачків, компаній та фондів венчурного капіталу. Всі вони зібралися навколо спільної теми: Рим, як центр інновацій та політики зростання екосистеми міста; багатогранний та насичений досвідом, хоч і з, іноді, досить суперечливою репутацією, яка часто відрізняється від реальності.

Президент компанії  "Roma Startup" Джанмарко Карновале, у ході події заявив : «У 2010 році з'явився перший акселератор італійських стартапів. Правда в тому, що наш потенціал більше, ніж ми думаємо. Звичайно, наше місто має знайти ключ до розуміння свого майбутнього, і для цього нам не бракує сил, енергії та навиків. Ми повинні залучати людей і таланти із-за кордону, а також задіяти понад 400 тис. іноземних мешканців, які вже живуть у Римі: мультикультуралізм і долучення нових людських ресурсів є стратегічними елементами, оскільки всі заходи, які ми сьогодні проводили, направлені на створення відмінності та якості. Завдяки технологіям і стартапам, це місто може створити від 50 до 100 тис. висококваліфікованих робочих місць у найближчі роки, справа йде про доволі великі показники».

Щоб підкреслити цінність цих цифр, мер Риму Ванесса Рагі вимовила своє задоволена фестивалем, який з її слів, підкреслює той факт, що Рим може стати столицею інновацій завдяки агентствам, державним та приватним університетам, дослідницьким центрам. Багато речей рухається вперед: Кампідольо (італ. Campidoglio є назвою одного із семи пагорбів, на яких був заснований Рим. Під тим самим словом підрозумовується представництво муніципалітету Риму) готує тендер на створення полюса для інновацій 4.0 у місті під загальним лозунгом модернізації та сбереження екології. Рим і як наслідок вся Італія , все більше утверджується на міжнародній арені. Тільки минулого року було виділено 560 мільйонів з венчурних фондів для розвитку стартапів по всій території Італійської Республіки.

Безперечним фактом є зростання кількості молодих підприємницьких реалій, яке в найближчому часі, буде тільки сбільшуватися.