Перші ознаки відновлення економіки Італії

Перші ознаки відновлення економіки Італії

Національний інститут статистики опублікував серпневу щомісячну замітку про тенденції економіки. Падіння ВВП Італії спостерігається у другій половині року, але пов'язано з широкомасштабними ознаками відновлення, починаючи з травня у галузі промислового виробництва та з червня для нових замовлень на виробництво та на експорт.
Починаючи з липня, зростання вплинуло на всі основні категорії товарів, як на ринки ЄС, так і поза країнами ЄС. У той же період відбулись також покращення у секторі зайнятості із посиленням відновлення відпрацьованих годин для кожного. Однак інститут прагне пояснити, що рівень індексів залишається нижчим, ніж у січні, з більш помітними відстанями для послуг.
Крім того, у вересневому звіті Глобальної економічної перспективи Fitch Ratings знизила прогноз зростання ВВП на -0,5% порівняно з попередньою оцінкою на загальну суму -10%, але прогноз на 2021 рік був підвищений, переходячи з 4,4% до 5,4%. Це "відображає найнижчу відправну точку для діяльності та оголошення про додаткові податкові стимули в масштабах всієї країни".
Італійська тенденція ідеально вписується у світову тенденцію, яка після економічного краху, спричиненого надзвичайною ситуацією з коронавірусом у березні та квітні, та зниження обсягу міжнародної торгівлі товарами на 12,5% почала демонструватися перше прогресивне вдосконалення.