Ольга Стефанішина та Андрій Єрмак провели зустріч в Римі з міністром закордонних справ Луїджі Ді Майо

Ольга Стефанішина та Андрій Єрмак провели зустріч в Римі з міністром закордонних справ Луїджі Ді Майо

Віце-прем'єр-міністр з питань євроатлантичної та європейської інтеграції Ольга Стефанішина та глава Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрілися 5 жовтня в Римі з міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Луїджі Ді Майо.

"Присутні обговорили ситуацію на Донбасі та заходи щодо відновлення мирних процесів", - пишуть у прес-службі апарату президента.

Луїджі Ді Майо висловився про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та оцінив загальне дотримання "режиму припинення вогню" на Донбасі. Протягом зустрічі з іншими високопосадовцями України міністр Ді Майо підкреслив надію на те, що переговори можуть продовжуватися найкращим чином на шляху до імплементації Мінської угоди.

На зустрічі також обговорювались італійсько-українські відносини, економічне та комерційне співробітництво: у зв'язку з цим обидві сторони висловили бажання відродити Італійсько-Українську раду з економічного, промислового та фінансового співробітництва з останнього моменту, який датується лютим 2006 року.