Нові маршрути експорту зерна

Нові маршрути експорту зерна

Україна встановила два маршрути експорту зерна з Румунією та Польщею і зараз обговорює переговори з країнами Балтії щодо створення третього коридору для експорту продовольства.

Заступник мера закордонних справ України Дмитро Сеник заявив, що глобальна продовольча безпека знаходиться під загрозою. Російське вторгнення зупинило експорт зерна до Чорного моря, що спричинило масовий дефіцит та зростання цін.

Сеник також каже, що на території України зберігається близько 30 мільйонів тонн зерна і планує експортувати його автомобільним, річковим та залізничним транспортом.

Країна є четвертим за величиною експортером пшениці в світі і через блокаду російською стороною українських морських портів на світовий ринок не надійшло 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн. мільйонів тонн відходів, що утворюються в результаті її виробництва.

У травні 2022 року Україна експортувала 180% квітневих обсягів усіма видами транспорту, що відповідає 1,743 млн тонн пшениці, олійних культур та продуктів переробки.

Турин, 13 червня 2022 року

Читайте також Разом, щоб подолати продовольчу кризу