На захист скульптури Давида від землетрусу італійці витратять 250 тисяч доларів

На захист скульптури Давида від землетрусу італійці витратять 250 тисяч доларів Давид - скульптура Мікеланджело,  яку ще називають мармуровим шедевром періоду Відродження, регулярно страждає від підземних поштовхів.
 
Статуя, яка уособлює біблійного Давида, майбутнього ізраїлевого царя, за мить до вирішального поєдинку із Голіафом, - головний символ Флорентійської республіки.  На площі Синьйорії, що у самісінькому «серці» Флоренції, вона встановлена у вересні 1504 року. Час, хоч і не був до неї аж надто жорстоким, проте свої «відбитки» таки залишив. Адже, як відомо, столиці Тоскани притаманна дуже висока сейсмоактивність.
 
Зважаючи на часті підземні поштовхи, й мікротріщини, які від того з’явилися на ногах Давида, вчені дійшли висновку, що настав час міняти постамент. На це планують витратити близько 250 тисяч доларів. До слова, пошкодження на скульптурі Давида вчені помітили ще у 19 століття. Тоді ж вирішили перенести її до Академії витончених мистецтв, встановивши замість неї на площі Синьйорії копію.