На першій в світі підводній фермі вирощують полуницю

На першій в світі підводній фермі вирощують полуницю

Після тривалої паузи перша в світі підводна ферма під назвою Nemo’s Garden відновила вирощування фруктів та овочів. Ферма знаходиться в Італії, біля узбережжя Нолі та складається з шести підводних теплиць. Це унікальне виробництво було створене в 2012 році і з метою культивування різноманітних трав, салатів, помідорів, кабачків, бобів, алое вера, грибів, та наразі полуниці.

Головний координатор проекту зазначає, що кожен рік вони намагаються працювати задля того, щоб відкрити нові можливості застосування біосфери, а саме: екотуризм, рибництво, вирощування морських водоростей, використання ферми в цілях науково-дослідної лабораторії або підводної станції для моніторингу дослідження дикої природи.

Призупиненню проекту посприяли погодні умови у вигляді урагану у 2019 році. Проте, команда працювала над тим, щоб відновити життя та роботу шести наповнених повітрям капсул, закріплених на дні моря. У зв’язку з обмеженнями COVID-19 ферма була покинута співробітниками на деякий час, проте це було розглянуто як шанс її перевірки у стійкості та зробило її більш життєздатною.