Міністерство економічного розвитку виділяє 90 мільйонів на штучний інтелект

Міністерство економічного розвитку виділяє 90 мільйонів на штучний інтелект

Міністерство економічного розвитку виділило 90 мільйонів євро на сферу штучного інтелекту. Таким чином, ця нова сфера буде позначена як сектор, що може набрати швидкого розвитку, повідомив парламентарій П'ємонту Давіде Серрітелла.


На даний момент доступно 90 мільйонів євро: 50 заплановані на проект, 20 – на постанову про перезапуск, а ще 20 передбачені на аерокосмічну галузь, у відповідності до правил "космічної економіки".
Грошові ресурси можуть зрости до 150 мільйонів, якщо врахувати деякі напрямки інвестицій, передбачені урядовими прогнозами, які будуть надані відповідним органом та фінансуватимуться за рахунок ресурсів Фонду відновлення.


На сьогоднішній день в Італії є багато італійських компаній, які інтегрували штучний інтелект у свій виробничий процес, з метою отримання негайного і точного результату. Також в Україні він застосовується в компаніях для вирішення проблем та в робочих дослідженнях, а також у виробничих та роботизованих системах. Отож, все це може відкрити напрямки для вигідного комерційного обміну між виробниками штучного інтелекту.