МВФ 31 березня розгляне нову програму підтримки України

МВФ 31 березня розгляне нову програму підтримки України

Рада директорів МВФ у п'ятницю, 31 березня, розгляне запит України на відкриття нової 4-річної програми розширеного фінансування EFF.
Про це повідомляється у календарі засідань Ради директорів МВФ.

Очікується, що Рада директорів погодить нову програму.

Йдеться про угоду між Україна та Міжнародний валютний фонд яку досягли на рівні персоналу щодо нової програми на суму 15,6 млрд дол терміном у 4 роки і яку має погодити Рада директорів МВФ. Програма передбачає доступ до 11,6 млрд СПЗ (близько 15,6 млрд доларів), або 577% від квоти України в МВФ.
Як наголосив очільник місії Гевін Грей, програма "допоможе мобілізувати масштабне пільгове фінансування від міжнародних донорів та партнерів України протягом усього терміну дії програми". 
Програма була розроблена відповідно до нової політики Фонду щодо кредитування в умовах надзвичайно високої невизначеності, і очікується, що донори, в тому числі країни G7 та ЄС, нададуть тверді фінансові гарантії. 
Наразі очікується поступове відновлення економіки України протягом наступних кварталів,  проте розробка єдиного базового прогнозу в умовах невизначеності є надзвичайно складним завданням.

Tурин, 31 березня 2023 року

Читайте також В Італії проведуть конференцію з питань відбудови України