Макроекономічна ситуація в Україні стабільна

Макроекономічна ситуація в Україні стабільна

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю РБК-Україна підтверджує стабільність макроекономічної ситуації та банківської системи країни.
Незважаючи на російське вторгнення та втрату близько 30% економіки, спричинену закриттям та знищенням українських компаній, найбільших металургійних та хімічних заводів у східному регіоні, немає поширеного почуття паніки, ані серед інвесторів, якими вони управляють в Україні, а також серед власників банківських вкладів, довіра яких продовжує залишатися міцною.
На шкоду початковим прогнозам, у березні-квітні 2022 року Міністерство фінансів України залучило до держбюджету 135 млрд грн, отриманих шляхом випуску військових облігацій.
Уряд вирішив підтримати Україну різними інструментами: кредитами, грантами, допомогою, проектами на загальну суму 10 мільярдів доларів.
Прем'єр-міністр запевняє про роботу, що триває в Раді міністрів: на сьогоднішній день уряд працює на повну потужність.
«Я вдячний українцям за це, – підсумовує Шмигаль, – світ здивований, а іноді навіть шокований таким патріотичним ставленням українців до своєї економіки, довірою до банківської системи та тим, що ми не дозволили її зруйнувати чи розбити його».