HackUkraine vs файкові новини

HackUkraine vs файкові новини

До 2022 року ми будемо читати більше фейкових новин, ніж перевірених. Форум фальшивих новин у Мадриді: як боротися з фейковими новинами в Європі, викликав тривогу щодо зростання дезінформації.

В останні роки Європа виявила схильність вірити і подавати неправдиві новини, які знайшли ще більш благодатний ґрунт в Італії, ураженої пандемією, про що повідомляється в щорічному звіті "Про інформаційну політику в галузі безпеки", опублікованому Repubblica, де підкреслюється, що "межа втручання для ворожих суб'єктів, схильних до спільного використання декількох інструментів для маніпулятивних цілей та впливу", розширилася.


Дезінформація поширюється у всіх сферах - від медицини до культури, проходячи, перш за все, через політику. Аналітичний центр ADASTRA вирішив запустити HackUkraine, спрямовану на розширення часто вузького розуміння української політики, правової системи та економічного розвитку. "Порівняно з багатьма українськими ЗМІ, дайджести HackUkraine дають цілісне зображення, не намагаючись поширювати дезінформацію чи тиснути на чиїсь інтереси".

Умови найкращі, тому нам просто потрібно побажати успіху всій команді!