Гуманітарна допомога Міністерства закордонних справ та міжнародної кооперації Італії для України

Гуманітарна допомога Міністерства закордонних справ та міжнародної кооперації Італії для України

Перший літак наповнений обладнанням та оснащенням першої необхідності вже вилетів з Італії в Україну, запит надійшов від керівництва Києва, наслідком яких були значні зливи та повені, які спричинили за останні дні значні руйнування доріг та інфраструктури, особливо в західних регіонах, а саме Львів, Івано-Франківськ та Прикарпаття. Другий гуманітарний літак вже відправляється.
Основна роль Департаменту цивільного захисту при керівництві Ради Міністрів разом з координаційними діями, проведеними Міністерством закордонних справ Італії та міжнародної кооперації спільно з Міністерством оборони, дозволили вчасно виконати операцію, що входить до сфери механізму цивільного захисту Європейського Союзу, активованого з України, для об'єднання ресурсів, призначених для пом’якшення негативних наслідків природних катаклізмів у світовому масштабі.
Італія із задоволенням продемонструвала Україні солідарність, пам’ятаючи про цінний та ефективний внесок, який був наданий командою з двадцяти лікарів та фельдшерів, що спеціалізуються на інтенсивній та реанімаційній терапії, яких владою Києва було направлено до Італії минулого квітня, у найбільш важкий період під час надзвичайної ситуації COVID-19.