Gourmet - ExpoforumHoReCaFood&Beverage

Gourmet - ExpoforumHoReCaFood&Beverage

Торгово -Промислова Палата Італії в Україні була присутня з делегацією в Gourmet Expoforum, на заході B2B професіоналів в сфері Ho.re.ca (Hotellerie, Restaurant, Catering) і Food & Beverage з метою збільшення інтересу італійських компаній до українського ринку і, отже, допомогти збільшення італійської експортної квоти.

Після успіху перших двох випусків Gourmet підтвердив, что Турін і П'ємонт є центром європейського майстерності світу ресторанного бізнесу і смаку. Крім того, в третьому випуску представлений фінал одиного з головних гастрономічних змагань в світі: Bocuse d'Or і Coupedu Monde de la Patisserie.

Конкурс Bocuse d'Or був створений великим французьким шеф-кухарем Полом Бокус, який помер кілька місяців тому. Крістіан Андре Петтерсен з Норвегії зайняв перше місце в шостому випуску Bocuse d'Or Europe після двох захоплюючих днів змагань. Швеція і Данія посіли друге і третє місце і увійшли до складу 10 європейських країн, що пройшли кваліфікацію для фіналу конкурсу Bocuse d'Or, який відбудеться в січні 2019 року під час салону Sirha в Ліоні (Франція).

Італія також відправиться в Ліон. Команда капітана шеф-кухаря Мартіно Руджьері виграла «wild card», яка дає доступ до фіналу. Блюдо, яке представив Руггіері в європейському фіналі, мало назву «Сніданок у одному з сіл Апулії». Італія також присуджена премія «кращий кухар», завойована шеф-кухарем Руджиери Кертісом Малпас. Нам просто потрібно дочекатися фіналу Ліона в січні, продовжуючи вболівати за команду шеф-кухаря Мартіно Руджиери, яка буде тренуватися, для досягнення своєї основної мети  тощо зайняти перші місця з огляду на що для італійців відбулося в 1987, в рік створення конкурсу.