G7: програма відбудови України

G7: програма відбудови України

Країни G7 надали інформацію на сайті Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, де повідомляється про запуск програми співпраці з метою допомоги Україні у питанні відбудови та захисту пошкодженої енергетичної та водної інфраструктури.

Міністри закордонних справ таких країн як Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія, США та Верховний представник Європейського Союзу Федеріка Могеріні провели зустріч, яка відбулася 3 та 4 листопада 2022 року в німецькому місті Мюнстер та висловили слова підтримки Президенту України Зеленському. Дипломати неодноразово підтверджували свою непохитну допомогу економічного, гуманітарного, політичного, технічного та правового характерів.

Окрім цього вони також додали, що дотримуватимуться своєї відданості Україні та візьмуть участь у Міжнародній конференції, яка призначена на 13 грудня 2022 року в Парижі, організованій Францією та Україною, подія буде сконцентрована на підтримці країни, що постраждала від війни.

Разом із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою були засуджені нещодавні напади Росії, особливо ті, що були здійснені на енергетичну інфраструктуру. Країни G7 також підтримали Міжнародне агентство з атомної енергії, яке встановило зону безпеки та оборони навколо Запорізької АЕС.