Економічний розвиток країни України до 2030 року

Економічний розвиток країни України до 2030 року

Український уряд оприлюднив результати аудиту економіки та векторів економічного розвитку країни, в якому взяли участь експерти, представники державних та приватних компаній, міжнародні аналітики та науковці.

За словами президента Володимира Зеленського, вони повинні стати основою для створення Національної економічної стратегії України до 2030 року. "Стратегія повинна бути генеральним планом для всіх гілок влади, широко схваленою громадянами, щоб стати своєрідною економічною конституцією України. З кожним новим президентом, парламентом чи урядом країна починає вигадувати новий поворот. Настав час для нових традицій: бачення, філософія та глобальна мета країни не повинні змінюватися".

Під час презентації економічного аудиту в Києві Зеленський нагадав, що вперше в історії країни було проведено всебічний аналіз, щоб зрозуміти, які помилки були допущені в минулому. Під час зустрічі слово взяв також прем'єр-міністр Денис Шмималь, який нагадує, що виявлено понад 12 000 родовищ корисних копалин; з них лише третина в стадії розробки на всій національній території. Країна повинна працювати над тим, щоб розвідка та видобування корисних копалин були одним із рушіїв розвитку України протягом наступних десяти років.